Ennakkoratkaisulla varmuus epäselviin verokysymyksiin

Oletko tekemässä muutoksia liiketoimintaasi tai muutoin taloudellisesti merkittäviä asioita? Yritysjärjestelyt ja muut muutokset liiketoiminnassa saattavat aiheuttaa ennalta arvaamattomia veroseuraamuksia.

Asiantuntijamme pystyvät antamaan vastauksia vaikeisiinkin kysymyksiin, mutta aina se ei kuitenkaan riitä. Verohallinnon päätöksentekoon liittyy epävarmuuksia ja tulkinnanvaraisuutta. Verotuksessa onkin siis parempi olla varma kuin oikeassa erityisesti silloin, kun kyse on taloudellisesti merkittävistä asioista.

Verohallinnolta on mahdollista saada tulkinnanvaraisiin kysymyksiin ennakkoratkaisu. Käytännössä Verohallinto ilmoittaa ennakkoratkaisullaan sitovasti oman kantansa esitettyyn verokysymykseen. Ennakkoratkaisun saamiseksi Verohallinnolle on tehtävä virallinen hakemus, jossa esitetään suunniteltu liiketoimi, siihen sovellettavat verosäännökset sekä oma tulkinta asiasta.

Ennakkoratkaisua haetaan mm. seuraavissa tilanteissa: yritysjärjestelyt, yrityskaupat, sukupolvenvaihdokset, henkilöstön palkitseminen, pääomasijoitustoiminta, omaisuuslajimäärittely, arvonlisäveron vähennysoikeus jne.

Olennaista on olla liikkeellä hyvissä ajoin ja varmistaa mahdolliset veroseuraamukset ennen yritysjärjestelyn tai muun toimen toteuttamista. Näin vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja yöunien menetykseltä ainakin verojen osalta.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä sinulle parhaimmin toimivat ratkaisut ja haetaan tarvittaessa Verohallinnolta vielä asian vahvistava ennakkoratkaisupäätös.