Henkilöstön sitouttaminen – Optioita, osakkeita vai jotain ihan muuta?

Osaavasta ja hyvin motivoituneesta henkilöstöstä kannattaa pitää kiinni. Tämä ei ole aina ihan helppoa, kun juuri heistä on kaikilla pula ja työtarjouksia sataa monesta suunnasta. Henkilöstöä voi, ja ehdottomasti myös kannattaa, sitouttaa omaan yritykseen. Miten se tehdään, onkin sitten aina asia erikseen.

Yksi merkittävä sitouttamiskeino on ottaa henkilöstö mukaan yrityksen omistajiksi. Kun henkilöstö omistaa osan yrityksestä, se ohjaa ajattelemaan laajemmin yrityksen etua. Kun yritys pärjää paremmin, se tietää enemmän rahaa myös henkilöstön taskuun.

Kuinka henkilöstön sitten saa otettua mukaan yrityksen omistajiksi? Tähän on lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, joiden soveltuvuus vaihtelee paljon. Yhteen tilanteeseen toimii optiojärjestelyt, toiseen osakeannit ja kolmanteen näiden yhdistelmät tai joku ihan muu järjestely. Mitään patenttiratkaisua ei ole, eli suunnittelussa on lähdettävä liikkeelle omien tarpeiden tunnistamisesta ja toteuttamiskelpoisten ratkaisujen etsimisestä.

Asiantuntijamme ovat olleet mukana lukuisien henkilöstön sitouttamismallien luomisessa ja toteuttamisessa. He osaavat ottaa luontevasti huomioon sekä henkilöstön että yrityksen näkökulmat ja keskustelevat molempien osapuolien kanssa ymmärrettävällä kielellä. Samalla he varmistavat, että kaikki verotuksen, juridiikan ja talouden kiemurat tulevat selvitettyä etukäteen.

Olemme mukana henkilöstön sitouttamisprosessin jokaisessa vaiheessa, eli saat aina vastaukset samalta luukulta.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä yhtiösi tarpeisiin parhaimmin sopiva sitouttamismalli.