Yrityksen perustaminen tai lopettaminen – Olemme apuna yrityksen koko elinkaaren ajan

Oletko suunnitellut yrityksen perustamista? Tai, oletko jo siinä tilanteessa, että mietit yritystoiminnan lopettamista? Onko sinulle sellainen tunne, että et oikein tiedä mitä kaikkea asiaan liittyy ja mitä pitäisi osata ottaa huomioon?

Yrityksen perustaminen on tehty nykyisin teknisesti hyvin helpoksi. Osakeyhtiön voi perustaa suoraan sähköisen palvelun kautta ja siihen ei tarvita muuta kuin pankkitunnukset ja muutama satanen rekisteröintimaksuihin. Mutta, onko yrityksen perustaminen kuitenkaan ihan näin yksinkertaista?

Yrityksen perustamiseen liittyy paljon erilaisia huomioitavia asioita. Ensin on syytä miettiä, mikä on itselle sopivin yritysmuoto, eikä sekään ole aina ihan selvää. Perustamisen yhteydessä tehdään jo paljon merkittäviä tulevaisuuteen vaikuttavia päätöksiä ja luodaan pohja yritystoiminnan koko elinkaarelle. Kun yrityksen perustamisen suunnittelee ja toteuttaa huolellisesti, niin toiminnan perustukset ovat kunnossa ja liiketoiminnan rakentaminen voi alkaa.

Vastaavasti yrityksen lopettaminen on teknisesti melko suoraviivainen prosessi. Lopettamiseenkin liittyy silti useita huomionarvoisia tekijöitä. Jos yritykseen on kertynyt varoja, niin niiden realisointi / jakaminen on suunniteltava huolellisesti, jottei pääse syntymään turhia veroseuraamuksia. Yrityksen velatkin on aina selviteltävä ja tarvittaessa laadittava esim. akordisopimuksia. Huolellinen suunnittelu ja toteutus ovat tässäkin siis avainasemassa.

Asiantuntijamme ovat olleet mukana lukuisien yritysten perustamisessa ja lopettamisessa. Osaamme ottaa luontevasti huomioon sekä omistajien että yrityksen näkökulmat ja keskustella kanssasi aina ymmärrettävällä kielellä.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme parhaimmin olla sinulle avuksi.