Tappiot paloivat omistajanvaihdoksen seurauksena – Hoidetaan asia poikkeuslupahakemuksella kuntoon

Onko yrityksessäsi tapahtunut tai tapahtumassa omistajanvaihdoksia? Onko yhtiölle kertynyt verotuksessa vahvistettuja tappiota? Huomioithan sen, että verotuksessa vahvistetut tappiot menetetään, jos yhtiön enemmistöomistus vaihtuu.

Yritysten omistuspohja vaihtuu useimmiten yrityskauppojen yhteydessä, mutta muutoksia saattaa tapahtua myös ikään kuin huomaamatta. Yhtiössä saatetaan järjestää osakeanteja, yhtiön omistajayhtiöissä saattaa tapahtua välillisiä omistajanvaihdoksia jne. Omistajanvaihdoksen tunnistaminen saattaa joskus olla vaikeaa, jos ei ole asiaan tarkemmin perehtynyt.

Vaikka omistajanvaihdokset olisivat johtaneet tappioiden menettämiseen, niin ei ole syytä huoleen. Tappioiden käyttöoikeus voidaan palauttaa hakemalla poikkeuslupa Verohallinnolta. Poikkeuslupahakemuksen ammattitaitoinen ja huolellinen laatiminen on avainasemassa positiivisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tässä kohtaa me astumme kuvaan ja hoidamme asian nopeasti ja kivuttomasti pois päiväjärjestyksestä.

Poikkeuslupahakemukselle ei ole asetettu virallista määräaikaa, ja sen voi tehdä joko ennen omistajanvaihdosta tai sen jälkeen. Hakemus on suositeltavaa tehdä mahdollisimman lähellä omistajanvaihdosta.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua omistajanvaihdosten laskennassa ja poikkeuslupahakemuksen laadinnassa.