Ennakonpidätysten tekeminen vaatii tarkkuutta – Virheet ovat usein kalliita

Ennakonpidätysten tekeminen on lähes kaikkien yritysten arkipäivää. Monesti ennakonpidätykset mielletään vain osaksi kuukausittaista palkanlaskentaa, mutta todellisuus on jotain ihan muuta. Toki suurin osa ennakonpidätyksistä liittyy työntekijöiden palkkoihin, mutta niiden laskeminen ei ole ihan helppoa hommaa. Lisäksi ennakonpidätyksiä pitää tehdä esim. osingoista ja koroista sekä monista muista maksuista. Oma maailmansa on vielä lähdeverojen periminen ulkomaanmaksuista.

Yritys on velvollinen toimittamaan ennakonpidätykset kaikista ennakonpidätyksen alaisista suorituksista. Näiden suoritusten laskeminen ja tunnistaminen vaatii tarkkuutta ja perehtyneisyyttä. Haastavia kysymyksiä nousee esiin niinkin yksinkertaiselta kuulostavasta asiasta, kuin kilometrikorvauksista tai päivärahoista. Onko selvää mikä on työntekijän vakituinen, toissijainen tai erityinen työntekemispaikka? Entä vaikuttaako työn luonne korvausten maksamiseen? Tai, mitä tapahtuu, kun työmatka suuntautuu ulkomaille? Ja tässä on vasta vähän alkua kysymyslistalle.

Haasteellisia kysymyksiä ja isoja rahasummia liikkuu myös erilaisten palkitsemisjärjestelyiden yhteydessä. Kuinka määritellään optioiden tai osakepalkkioiden verot ja ennakonpidätykset? Entä mitä vaikuttaa, jos edun myöntääkin ulkomainen konserniyhtiö? Milloin verot ja sivukulut pitää maksaa ja ilmoittaa jne.

Entä mitä pitäisi ottaa huomioon, kun ostaa palveluita toisilta yrityksiltä? Ostolaskuistakin pitää yllättävän usein toimittaa ennakonpidätyksiä. Oman erityisen mausteensa ennakkoperintään tuo palveluiden ostaminen ulkomaisilta yhtiöiltä. Näihin ostolaskuihin liittyy olennaisena osana lähdeverojen perimisvelvollisuus.

Asiantuntijoillamme on onneksi ratkaisut myös ennakkoperintää ja lähdeverotusta koskeviin kysymyksiin. Meillä on kokemusta mitä erilaisimmista tilanteista ja eri näkökulmista. Olemme työskennelleet uransa aikana Verohallinnossa, tilitoimistoissa, tilintarkastusyhteisöissä sekä konsultointiyrityksissä. Voit siis luottaa siihen, että vastaukset löytyvät ja saat ne vielä ymmärrettävällä kielellä.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme parhaimmin olla sinulle avuksi.