Konsernirakenteesta kaikki hyödyt irti – Veroetuja ja riskienhallintaa

Toimiiko yrityksesi jo konsernimuodossa? Tai, oletko miettinyt olisiko konsernimuotoisesta yritysrakenteesta hyötyä? Yleensä konsernirakenne helpottaa monia asioita, vaikka voisi kuvitella, että useammasta yhtiöstä on vain enemmän vaivaa ja kustannuksia.

Perusohjeena on, että liiketoimintayhtiön osakkaana pitäisi olla aina toinen osakeyhtiö tai -yhtiöitä. Tämä helpottaa huomattavasti tulevia omistusjärjestelyitä ja mahdollistaa (ei takaa) liiketoimintayhtiön verovapaan myynnin. Lisäksi konserni mahdollistaa kertyneiden varojen ja liiketoimintariskien erottamisen toisistaan, tuloksen tasaamisen konserniyhtiöiden välillä sekä tarjoaa mahdollisuuksia henkilöstön kohdennettuun sitouttamiseen.

Konsernirakenteen muodostamiseen on monia erilaisia tapoja. Yhtiön perustamisvaiheessa asiat ovat yleensä selkeitä, mutta vaativat suunnittelua. Kun yhtiöillä on jo historiaa, niin asiat usein vähän monimutkaistuvat, mutta ovat ratkaistavissa huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella. Bonuksena voi löytyä mahdollisuuksia merkittäviin veroetuihin.

Helpointa on lähteä liikkeelle nykytilanteen kartoittamisella, jossa me astumme kuvaan. Kartoituksessa selvitetään perusteellisesti historia, nykytilanne ja tulevaisuuden suunnitelmat, ja sen jälkeen suunnitellaan yhdessä juuri sinulle parhaimmin sopiva ratkaisu.

Me luonnollisesti hoidamme kaiken suunnitelmien toteuttamisessa tarvittavan juridiikkaan, verotukseen ja talouteen liittyvän työn puolestasi.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa sinua löytämään oikeat ratkaisut.