Yhtiömuodon muutos suunnitteilla?

Usein yritystoiminta aloitetaan pienimuotoisesti perustamalla oma toiminimi. Toiminnan kasvaessa tulee aika nopeasti eteen mietintä siitä, onko toiminimi enää paras ratkaisu liiketoiminnan pyörittämiseen. Tässä vaiheessa kannattaa olla yhteydessä Talousvahvistuksen asiantuntijoihin.

Toiminimi ei ole oma erillinen yrityksensä, ns. oikeushenkilö, vaan se on osa yrittäjän henkilökohtaista toimintaa. Toiminimen verotus tapahtuu aina yrittäjän henkilökohtaisen verotuksen kautta ja yrittäjä on itse vastuussa kaikista liiketoimintaan liittyvistä velvoitteista. Toiminimi sopii luonteensa puolesta hyvin pienimuotoiseen ammatinharjoittamiseen, mutta lukujen kasvaessa alkavat yhtiömuodon muutoksen hyödyt kasvamaan.

Tyypillisimmin toiminimi muutetaan osakeyhtiöksi, koska se on selkeästi yrittäjästä erillinen yhtiö. Osakeyhtiö on ehdottomasti selkein ja helpoimmin hallinnoitava yhtiömuoto. Osakeyhtiön kirjanpito ja verotus on varsinkin Pk-yrityksillä suoraviivaista ja ymmärrettävää. Myös työntekijöiden palkkaamiseen liittyvät asiat hoituvat osakeyhtiössä kivuttomimmin.

Yhtiömuodon muutoksia koskevat omat säännöksensä, joiden tunteminen on tärkeää virheiden välttämiseksi. Osakeyhtiön perustamiseen liittyvät omat yhtiöoikeudelliset kuvionsa ja verotuksen suhteenkin pitää askelmerkit olla kunnossa. Oikein toteutettuna yhtiömuodon muutos saadaan kuitenkin hoidettua sujuvasti ja kokonaan ilman verovaikutuksia.

Asiantuntijamme ovat olleet mukana lukuisissa erilaisissa yhtiömuodon muutoksissa ja muissa yritysjärjestelyissä. Osaamme varmasti löytää myös sinulle sopivan ratkaisun.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, kuinka voimme parhaimmin olla sinulle avuksi.